fbpx
Terug naar fietsnieuws
Leestijd: 1 min

Saar zoeft vlot met haar bakfiets door de drukke stad

Feiten

  • Naam: Saar
  • Woon-werkafstand: 20 km
  • Type fiets: Dolly elektrische bakfiets

 

De elektrische bakfiets is het perfecte vervoermiddel voor in de stad – en dat weet Saar maar al te goed! Kinderen naar school brengen, boodschappen doen of naar het werk rijden: ze doet het allemaal met haar fiets. Ook haar kinderen genieten van de fietstochtjes. Pure ontspanning voor het hele gezin!

Compagnon in de stad

Saar en haar man gebruikten hun ‘gewone’ bakfiets al langer dan vandaag om ontspannende fietstochtjes te maken. Maar het trappen met twee kleine kinderen in de bak… dat bleek een heel karwei. Weinig ontspannend aan, dus.

Op een dag zagen ze de buurvrouw vlot voorbij rijden met een elektrische bakfiets en dachten: ‘Wauw, zo’n fiets willen we ook!’ Zo gezegd, zo gedaan: Saar huurt haar elektrische bakfiets sinds eind vorig jaar en is er superenthousiast over. Ze gebruikt hem elke dag: om de kinderen weg te brengen, naar de winkel te gaan, voor de verplaatsing naar het werk en om tijdens de weekends te ontspannen met het hele gezin. “Ik zou hem niet meer kunnen missen. Hij is ideaal om je te verplaatsen in de stad: geen parkeerprobleem én sneller dan met de auto.” Ook bij regen ’s morgens kiest ze resoluut voor de fiets. “De kindjes zijn op tijd op school en je fietst alle files vlot voorbij. Win-win!”

Liefde op het eerste gezicht

Saar bestelde haar elektrische bakfiets via fietsleasing en een week later stond er al een spiksplinternieuw exemplaar voor de deur. Saar en haar gezin waren dolenthousiast met de nieuwe aanwinst en wilden hem onmiddellijk uittesten. Al op de eerste dag brachten ze er kerstkaartjes mee rond. Het slechte weer hield hen niet tegen: in de gietende regen legden ze een heel traject af met de kinderen mooi droog in de bak. En mama en papa? Die waren natgeregend, maar wel dolgelukkig met hun nieuwe tweewieler met elektrische aandrijving.

Deze lichtgewicht bakfiets trapt Saar trouwens heel vlot in gang, ook al is hij afgeladen vol. “Ik sukkelde vaak met een gewone damesfiets: een kind achterop, boodschappen aan het stuur en ondertussen mijn evenwicht proberen te bewaren. Dat is gelukkig verleden tijd.” Kortom, de perfecte match voor Saar en haar drukke leventje in de stad.

Vond je dit artikel interessant?

retorische vraag

Wie weet heeft jouw netwerk er ook wat aan! Deel dit artikel en inspireer anderen met handige tips en advies rond duurzame mobiliteit.