fbpx
Terug naar fietsnieuws
21.09.2020 - Leestijd: 3 min

Nokia, connecting people, riding bikes

De naam Nokia doet bij iedereen een belletje rinkelen en is onlosmakelijk verbonden aan het iconische 3310 gsm-toestel. Maar intussen maakt Nokia België zelf al lang geen gsm-toestellen meer. Het bedrijf verkocht haar merknaam enkele jaren terug en focust sindsdien op de snel evoluerende wereld van telecommunicatie.

Bedrijfsfiche

Activiteiten

Telecommunicatie

Locatie

Antwerpen

Aantal werknemers

1250

Start samenwerking met o2o

Maart 2020

En ook op personeelsvlak schakelt het bedrijf een versnelling hoger. Joris Preckler, Finance Director van Nokia Bell in België kijkt terug op de succesvolle opstart van fietsleasing. Iets waar hij zelf heel ook hard naar uitkeek.

Nokia en o2o: een digitaal én hecht partnership

“Geïnspireerd door het Slim naar Antwerpen project, waarbij we verschillende vormen van mobiliteit konden uitproberen, zijn we gestart met een onderzoek naar onze eigen specifieke mobiliteitssituatie. De resultaten waren eenduidig: bij Nokia is er een potentieel van maar liefst 300 fietsers, dat is meer dan 20% van ons personeelsbestand. Een duidelijk signaal om van start te gaan met fietsleasing! We spraken met verschillende aanbieders, maar al snel werd het duidelijk dat we met o2o in zee zouden gaan”, vertelt Preckler.

“De geïntegreerde simulatietool van o2o waarbij elke medewerker kan zien wat de impact van een leasefiets is op het loon, charmeerde ons. We kozen voor o2o omwille van het totaalconcept: er waren niet alleen veel positieve referenties, ook het feit dat het hele fietsproject kon uitgroeien tot een echt partnership was bepalend voor onze keuze. De service die o2o biedt naast het ‘product’ fietsleasing is een ongelofelijk grote meerwaarde: we willen onze administratie niet onnodig belasten, het moet eenvoudig zijn voor onze medewerkers, we willen een vlotte en snelle communicatie, maar vooral, alles moet goed werken. Het feit dat we tot op vandaag nog geen enkel probleem hebben gehad, is ongelofelijk positief”, aldus Preckler.

“Ik ben nu zelf ook meer hands on betrokken bij het opvolgen van alle leasefietsen, aangezien een van onze hr-collega’s tijdelijk afwezig is. Ik kan bevestigen: het digitale platform van o2o werkt intuïtief en efficiënt, wat onze workflow alleen maar ten goede komt. We hebben vanaf dag één het gevoel gehad dat o2o een sterk totaalconcept aanbiedt. En nu, zo blijkt, hebben we dat effectief ook goed ingeschat”, lacht Preckler.

Van Kortrijk tot Luik, voor jonge en ervaren profielen

Nokia is een wereldspeler op het vlak van telecommunicatie en gaat voorop in de ontwikkeling van Smart Cities, Smart Enterprises en tal van communicatietechnologieën zoals het 5G netwerk. In haar Belgische afdeling telt Nokia ruim 1250 mensen, waarvan het merendeel ingenieurs. “Het is niet zo dat er elk jaar ongelofelijk veel nieuwe profielen afstuderen, dus voor ons is het normaal dat wij nationaal rekruteren”, aldus de Belgische Finance Director. “We zitten met een grote geografische spreiding als het gaat over ons personeelsbestand. Hierdoor is mobiliteit een belangrijke topic bij onze personeelsdienst”, vertelt Preckler. “Een leasefiets biedt niet alleen veel voordelen voor onze ervaren medewerkers, ook voor onze nieuwe en jongere profielen is zo’n leasefiets vaak een schot in de roos. Het aanbieden van fietsleasing wordt voor veel mensen stilaan interessanter dan een bedrijfswagen.”

Fietsleasing als cruciale schakel in de multimobiele strategie

Mensen beseffen meer dan ooit dat sport en een gezonde levensstijl belangrijk zijn. Nokia engageert zich al langer om de ‘gezonde geest in een gezond lichaam’ mentaliteit te promoten. Zo is er onze Home at Work werkgroep die ondertussen al 8 jaar lang inzet op het well being van onze medewerkers: bewegingssessies, groepsactiviteiten, gratis fruit op onze healthy tuesdays, het promoten van telewerk en tal van andere activiteiten. Het aanbieden van fietsleasing komt dan ook niet als een verrassing, want de positieve effecten liggen in de lijn van onze bredere visie”.

“We kozen voor een kostenneutrale formule waarbij elke medewerker kan instappen. Hierdoor versterken we onze strategie om zoveel mogelijk in te zetten op multimobiliteit. De wereld verandert snel en ook op vlak van mobiliteit moeten we als groot bedrijf zo flexibel mogelijk zijn. De introductie van fietsleasing aan onze medewerkers viel samen met de enorme groei van het telewerk. Deze krachtige combinatie heeft ervoor gezorgd dat wij op dit moment eigenlijk een te grote parking hebben. Wie had dat ooit gedacht”, glimlacht Preckler.

Early adopters ontpoppen zich tot ambassadeurs

“Van zodra alle details van ons fietsbeleid besproken waren, organiseerden we enkele infosessies voor onze medewerkers. De marketingcampagne die we hiervoor intern lanceerden, heeft zeker z’n effect gehad, want maar liefst 20% van onze medewerkers was aanwezig. Een groot succes dus”, vertelt Preckler.

fietsleasing

De Kick-off door o2o voor de collega’s van Nokia. Iedereen kan zijn vragen over fietsleasing stellen.

“De eerste leasefietsen lieten niet lang op zich wachten. In het begin hadden we meteen een dertigtal fietsen die besteld werden. Het partnership met o2o kwam dus als geroepen”, gaat Preckler verder. “Het fiscale voordeel, daar was ik al lang van overtuigd, en ja, aangezien ik zelf ook een ongelofelijke fietsliefhebber ben, was ik uiteraard een van onze early adopters. Ik koos voor een volledig gepersonaliseerde Ridley Fenix, waar ik nog altijd zeer tevreden van ben. Het nuttige aan het aangename koppelen, dat is altijd een goede combinatie’ aldus Preckler.

“We zien dat er stelselmatig meer medewerkers kiezen voor een leasefiets”, gaat Preckler verder. “Die groep early adopters zijn als het ware onze ambassadeurs van de leasefiets. De mond-tot-mondreclame werpt zijn vruchten af, want de drempel om een leasefiets te nemen is doorheen de voorbije maanden enorm verlaagd. De elektrische fiets is duidelijk het meest populair, maar zeker niet het enige type fiets dat gekozen wordt. Er zijn ook veel mensen die plots met de racefiets beginnen rijden. Zij ontdekken nu écht de liefde voor de tweewieler. Ik hoor veel positieve signalen van onze medewerkers: hun conditie wordt beter, de extra kilo’s vliegen eraf, het fiscale voordeel, enzovoort. Onze campagne heeft destijds het project op de rails gezet, nu zijn het onze eigen tevreden fietsers die de motor van het hele project zijn. Een fantastisch gevolg van een zeer waardevol project”, besluit Preckler.

Vond je dit artikel interessant?

retorische vraag

Wie weet heeft jouw netwerk er ook wat aan! Deel dit artikel en inspireer anderen met handige tips en advies rond duurzame mobiliteit.