fbpx
Terug naar fietsnieuws
22.09.2020 - Leestijd: 2 min

Met fietsleasing heeft In The Pocket een nieuw fiscaal voordeel op zak!

“Het aanbieden van fietsleasing gaat bij ons om het creëren van een echte meerwaarde”, aldus Emma Braeye, VP People bij In The Pocket. “We zijn een jong en dynamisch bedrijf dat ecologie en het welzijn van onze medewerkers zeer belangrijk vindt”. Ontdek in dit succesverhaal waarom de medewerkers van deze Gentse digital product studio zo enthousiast zijn over hun bedrijfsfiets.

Bedrijfsfiche

Activiteiten

Digital Product Studio

Locatie

Gent

Aantal werknemers

100

Start samenwerking met o2o

2018

Fietsleasing als echte meerwaarde

“We zijn een jong en dynamisch bedrijf dat ecologie en het welzijn van onze medewerkers zeer belangrijk vindt”, vertelt Braeye. “We zetten met onze personeelsdienst zoveel mogelijk in op een healthy lifestyle en alternatieve mobiliteit. Het aanbieden van fietsleasing hoort daar nu zeker bij. We zetten in op verschillende opties naar mobiliteit toe, zoals parkeergelegenheid of de keuze om met het openbaar vervoer te komen. Maar het is onze missie om meer mensen op de fiets te krijgen. Het aanbieden van fietsleasing gaat bij ons om het creëren van een echte meerwaarde”.

De passie werkt aanstekelijk

Emma Braeye, VP People bij In the Pocket

Emma Braeye, VP People

“o2o is voor ons de logische partner om dit project uit te werken. Reeds van bij de eerste ontmoeting voel je dat je met bevlogen ondernemers spreekt. Het hele team van o2o heeft een ongelofelijke passie voor fietsen en is altijd bereikbaar. En dat zorgt voor een zeer aangename vibe in onze samenwerking. Die ongedwongen manier van werken spreekt ons zeer hard aan, want wij proberen zoveel mogelijk op eenzelfde manier onze activiteiten uit te oefenen”, vertelt Braeye.

“De combinatie van zo’n persoonlijke aanpak met een maximale keuzevrijheid in fietstypes, merken en fietshandelaars was voor ons de ideale combinatie om de samenwerking met o2o aan te gaan”.

Tijdwinst dankzij het digitaal platform

“Ook het digitaal platform dat we dankzij o2o kunnen gebruiken, vinden we bij In The Pocket van grote meerwaarde. Dankzij myo2o Fleet & HR kunnen we als werkgever alles eenvoudig opvolgen en wint de HR-dienst ongelofelijk veel tijd. Bij onze medewerkers horen we dan weer positieve signalen over myo2o Biker. Ook zij vinden zo’n digitale tool handig want op die manier zijn ze altijd op de hoogte!”, aldus Braeye.

Hoe meer fietsen, hoe beter!

“Aangezien we zoveel mogelijk medewerkers op de fiets willen, hebben we twee formules opgesteld. Sommige mensen hadden vroeger al een ander hoofdvervoermiddel gekozen. Zij kunnen aanvullend een bedrijfsfiets leasen op basis van een bruto loonruil. Voor alle andere medewerkers die nu een leasefiets als primair vervoersmiddel kiezen, voorzien we zelfs een extra tegemoetkoming. Op die manier kan iedereen die dat wil, gebruik maken van een leasefiets”, verduidelijkt Braeye.

“Er is zoveel diversiteit in onze aanvragen: geen enkele leasefiets is dezelfde. We hebben zowel speed pedelecs als plooifietsen in onze fietsenstalling staan tegenwoordig. Dit toont ook aan dat fietsleasing echt wel een geschikt middel is om op maat van je medewerkers te gaan werken. Dat merk je niet alleen aan de reacties van onze meer ervaren medewerkers, maar ook bij de nieuwe sollicitanten. Beginner of ervaren, iedereen houdt wel van keuzevrijheid”, lacht Braeye. 

Healthember, de meest gezonde maand van het jaar

Elk jaar opnieuw staat de maand september bij ons in het teken van een healthy lifestyle. Dat er overlap is met de week van de mobiliteit is geen toeval. Een hele maand lang worden er tal van ‘gezonde’ activiteiten gepromoot.

“Ik denk maar aan onze Bike-To-Work Day waarop alle medewerkers met de fiets naar het werk komen om vervolgens een beachvolleybal toernooi te spelen. Uiteraard schenken we ook extra aandacht aan onze leasefietsen. We delen bijvoorbeeld het aantal gereden fietskilometers en voorzien bijvoorbeeld een extra onderhoud voor onze medewerkers. Vorig jaar stortten we per gereden fietskilometer een bedrag aan Kom op tegen Kanker”, aldus Braeye.

Vond je dit artikel interessant?

retorische vraag

Wie weet heeft jouw netwerk er ook wat aan! Deel dit artikel en inspireer anderen met handige tips en advies rond duurzame mobiliteit.