Terug naar fietsnieuws
21.09.2021 - Leestijd: 1 min

Marcin leaset een trendy racefiets en zoekt wekelijks het avontuur op

Feiten

  • Naam: Marcin
  • Woon-werkafstand: 12 km
  • Type fiets: Canyon racefiets

 

Marcin is al 3 jaar wielrenner. Hij houdt van de snelheid van zijn racefiets en het contact met gelijkgestemde fietsfanaten. Dankzij fietsleasing vond hij zijn ideale tweewieler, die perfect past binnen zijn budget.

Snelheidsfan

Marcin deed vroeger aan motorcross. Na een zware val en bijhorende revalidatie, lukte dit niet meer. Gelukkig bleef Marcin niet bij de pakken zitten – en ging hij op zoek naar een nieuwe hobby. Eerst testte hij de mountainbike uit, maar dit bleek niet helemaal zijn ding te zijn: “Je legt een beperkte afstand af in het bos en je raakt niet supersnel vooruit… Niets voor mij.” Want snelheid, daar draait het allemaal om bij Marcin.

Toen hij uiteindelijk de Canyon racefiets uitprobeerde, was hij direct verkocht. “Het lichte frame, de gebalanceerde geometrie, de superieure stuureigenschappen… een échte droomfiets!”

Marcin houdt van het vrijheidsgevoel dat zijn Canyon hem geeft en snelt in volle vaart een helling af op zijn aerodynamische banden. In het weekend zoekt hij vaak het avontuur op met een paar gelijkgestemde fietsfanaten. “We delen niet alleen onze passie voor snelle fietsen, maar ook onze trainingsschema’s en eetgewoontes. Zo lopen onze gezamenlijke fietstochten van zo’n 100 kilometer helemaal gesmeerd.”

man met Canyon racefiets

Gezonde work-out

Marcin huurt zijn racefiets al één jaar. Dankzij fietsleasing vond hij zijn ideale type en dit zonder hoog oplopende kosten. Ideaal! “Het was best wel spannend toen mijn fiets de eerste keer voor mijn neus stond. Zo’n Canyon racefiets bestel je enkel online, zonder hem eens uit te testen of hem in het echt te inspecteren… Maar gelukkig vond ik in dit type mijn perfecte match!”

Fietsen is voor Marcin vooral een gezonde inspanning leveren. Sinds hij gestart is met fietsen, is hij al acht kilogram verloren. Hoewel een beter gewicht niet het enige is dat hem motiveert. “Ik hou van een beetje spierpijn achteraf, zo heb ik het gevoel dat ik aan mijn conditie heb gewerkt en doet de verfrissende douche op mijn pijnlijke kuiten extra deugd.”

Vond je dit artikel interessant?

retorische vraag

Wie weet heeft jouw netwerk er ook wat aan! Deel dit artikel en inspireer anderen met handige tips en advies rond duurzame mobiliteit.