fbpx

Loonopslag in moeilijke tijden? Optimaliseer met fietsleasing!
24.09.2020

Terug naar fietsnieuws

Elke medewerker gaat tevreden naar huis wanneer hij of zij juist een mooie loonopslag gekregen heeft. Maar niet alleen als medewerker is dit een leuk moment, ook als bedrijf kan het geven van loonopslag iets waardevol zijn. Het voelt best goed om iemand extra te waarderen voor al het geleverde werk, niet? Maar wat doe je als je als onderneming voor een financieel uitdagende periode staat? Wat doe je in tijden van volle crisis? Ontdek hoe je ondanks de vele uitdagingen toch jouw waardering kan laten blijken zonder loonopslag te geven.

Leestijd: 1 min

Loonopslag in moeilijke tijden

Het is een jaarlijkse vaste prik voor de hr-dienst, de loononderhandeling. Elke werkgever wordt vroeg of laat geconfronteerd met een vraag om loonopslag. In goede tijden is het ongetwijfeld eenvoudiger om te onderhandelen, maar wanneer de economische vooruitzichten minder rooskleurig zijn, is het misschien interessanter om out of the box te denken. Want wat kan je wél doen als bedrijf wanneer extra loon eens moeilijker ligt?

Investeer in je medewerkers met flexibel verlonen

Een populaire manier van verlonen is het systeem van flexibel verlonen. Hierin neem je afscheid van het klassieke vaste loonpakket en biedt je je medewerkers verschillende keuzemogelijkheden aan. Je kan stellen dat, als je als onderneming een systeem van flexibel verlonen hanteert, je op een heel eenvoudige manier kan inspelen op de noden van elke werknemer. Wanneer iemand zélf kan beslissen hoe hij of zij verloond wordt, versterk je de autonomie van je mensen. Ook dat is investeren in je medewerkers.

Optimaliseer het loon van jouw medewerkers

Het systeem van flexibel verlonen maakt het je als onderneming natuurlijk gemakkelijker, maar ook zonder dat systeem zijn er verschillende manieren om je medewerkers een extraatje toe te kennen. Denk maar aan het systeem van bonussen, exclusieve opleidingen, enzovoort. Het loon van je medewerkers optimaliseren kan je dus eigenlijk altijd, zolang je de wettelijke regels hierover respecteert. Veel gebruikte voordelen die worden aangeboden bovenop het vaste loon zijn maaltijdcheques, een smartphone, een laptop en een groeps- of hospitalisatieverzekering.  

Ook fietsleasing hoort thuis in dit rijtje. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun medewerkers de mogelijkheid te geven om voor een leasefiets te kiezen. Er zijn niet alleen de fysieke en mentale voordelen, ook fiscaal is zo’n leasefiets een zeer aantrekkelijk gegeven. Laat je inspireren door de ‘succesverhalen’ van andere bedrijven en ontdek hoe fietsleasing hun bedrijfscultuur heeft beïnvloed.

Hoe (her)start ik met fietsleasing?

Ontdek hoe fietsleasing voor jouw onderneming het verschil kan maken. Download het Start2Lease ebook of plan een meeting in met o2o.

Sarah D'Hondt

Ben je o2o klant en kan fietsleasing in jouw organisatie een extra boost gebruiken? Contacteer customer success manager Sarah via sarah.dhondt@o2o.be.

 

Met flexibel verlonen inspelen op 4 uitdagingen van elke HR Manager

Lees meer
Terug naar fietsnieuws

Contacteer ons

koffie, thee of isotone sportdrank staan voor je klaar