fbpx
Terug naar fietsnieuws
Leestijd: 1 min

Link2Fleet over o2o: Fietsleasing starten in een groot bedrijf?

Wim en Koen Floré, de oprichters van o2o, bouwden samen met CEO Tom Maes, een uniek platform dat de hele administratie en communicatie verbonden aan fietsleasing voor de werkgever en betrokken partijen tot een minimum beperkt. Een fiets leasen was nog nooit zo simpel.

Fietsleasing is niet alleen populair dankzij de technologische revolutie van de fiets. Ook het gigantische fiscale voordeel is een krachtige stimulans. Op een leasefiets betaal je geen bedrijfsvoorheffing, RSZ of patronale bijdrage. En dan spreken we nog niet over de belastingsvrije fietsvergoeding. Goed nieuws dus! Maar nu, de financiering van zo’n fiets verloopt vaak via een loonruil. En dan wordt het toch wel snel complex.

“De fiscale complexiteit verbonden aan de loonruil bij fietsleasing zorgt ervoor dat bedrijven mét de ambitie om fietsleasing te installeren, hier soms niet mee starten”: zegt Koen Floré. Daarom bouwden de grote fietsliefhebbers Tom, Koen en Wim dé oplossing in de vorm van het o2o digitaal fietslease platform.

Makkelijk voor HR en de fleet manager

Het digitale platform focust op de ontzorging van de werkgever, meer bepaald de HR-dienst en de fleet manager. In eerste instantie stellen we samen het fietsbeleid op: wat zijn eventuele voorwaarden voor de werknemer bij het leasen van een fiets? Hierna zorgt o2o ervoor dat werknemers hun loonruil kunnen simuleren, een addendum voor hun arbeidscontract ontvangen en ondertekenen én ze natuurlijk ook hun fiets kunnen bestellen. De berekening en heldere communicatie met werknemer neemt het platform dus over van de HR-afdeling.

Bovendien koppelen partners zoals SD Worx, AON, KPMG en Deloitte met het platform zodat de payroll data meteen in het o2o platform terecht komt en de juiste loonherbrekeningen maakt.

Als fleet of HR-manager volg je al deze stappen op via myo2o Fleet & HR, activeer je de gewenste services en volstaat een digitale klik om de individuele leasecontracten een go of no go te geven. Ook na de ‘go’ kan de fleet of HR-manager de hele fietsvloot blijven opvolgen en diensten per fietscontract opvolgen. De o2o-diensten en het platform kunnen zelfs ingezet worden voor (deel)fietsen van het bedrijf.

Transparante en vrije keuze voor de werknemer

In de online tool voor de werknemer, myo2o Biker, kan een fiets gesimuleerd, besteld én opgevolgd worden. o2o gebruikers associëren o2o met “vrijheid, eenvoud, transparantie en fietsplezier”. Je hebt als werknemer namelijk 100% vrije keuze van fiets, fietsmerk én fietshandelaar. Ook extra services zoals pechbijstand kunnen gekozen worden.

Tom: “We zien dat werknemers graag de impact van een leasefiets op hun loon kennen, de loonruil calculator geeft dat inzicht alvorens ze bestellen”.

“De enige inspanning die je als werknemer nog moet leveren, is die óp de fiets”: lacht Wim Floré.

Goed geschakeld

De fietsleaseformule van o2o is dus allesomvattend: werkgevers, werknemers, fietshandelaars én flexible reward partners beheren via het o2o platform hun deeltje van de fietslease. Fietsleasing was nog nooit zo eenvoudig en fun!

 

Gepubliceerd op 20/4/2020 op Link2Fleet for a smarter mobility, content platform voor vlootbeheerders.

Vond je dit artikel interessant?

retorische vraag

Wie weet heeft jouw netwerk er ook wat aan! Deel dit artikel en inspireer anderen met handige tips en advies rond duurzame mobiliteit.