Jobat spreekt met o2o over fietsleasing: "Maatwerk per fietskilometer"
10.02.2017

Terug naar fietsnieuws

Jobat stelt in haar meest recente publicatie rond fietsmobiliteit dat woon-werkfietsen fiscaal interessant is voor werknemers én werkgevers. En gelijk hebben ze! De krant en portaalwebsite sprak met Koen Floré, Managing Partner van o2o, over de fiscale aspecten van fietsleasing, elektrische fietsen en de voordelen van zo’n bedrijfsfiets. Het resultaat lees je in het artikel “Maatwerk per fietskilometer”

“Maatwerk per fietskilometer”

“Voor je werkgever is het interessant om bij te dragen aan jouw fiets, dus is een fiets voordelig als onderdeel van je loonpakket. Je kunt tot € 0,22/km verdienen door naar je werk te fietsen en via je werkgever is een fiets sowieso veel goedkoper dan wanneer je hem zelf moet kopen en onderhouden. Je fiets krijgt twee keer per jaar een onderhoudsbeurt – op je werk zelf! – en er zit ook pechverhelping en een diefstalverzekering in.

Bovendien kun je een fiets combineren met andere extralegale voordelen zoals een auto. Je betaalt alleen RSZ op je privégebruik maar dat is 100 procent fiscaal aftrekbaar, dus dat krijg je terug via je personenbelasting.”

 

jobat-o2o-maatwerk-per-fietskilometer

Lees het volledige artikel op de Jobat website of bekijk andere publicaties rond fietsmobiliteit op de blogpagina van o2o.

 

Vond je dit artikel interessant?

Wie weet heeft jouw netwerk er ook wat aan! Deel dit artikel en inspireer anderen met handige tips en advies rond duurzame mobiliteit.

Terug naar fietsnieuws

Neem jij in jouw onderneming het voortouw met betrekking tot duurzame mobiliteit en wil je aan de slag gaan met een fietsbeleid? Wacht niet langer!

  • Wij bezorgen je een handig stappenplan
  • Wij beantwoorden al je vragen
  • We geven je de tools die je nodig hebt
  • En we doen nog veel meer…