fbpx
Terug naar fietsnieuws
Leestijd: 1 min

Goede voornemens voor 2020: jouw onderneming op de lease fiets!

Nu 2020 zich volop in gang aan het trappen is, kan je echt werk beginnen maken van die goede voornemens. Hoe kan je het komende jaar als onderneming jouw werknemers nog meer motiveren? O2o zet je alvast op weg met deze goede voornemens: jouw onderneming op de lease fiets!

Goede voornemens: lease een fiets!

De eerste in het rijtje goede voornemens is het aanbieden van een lease fiets. Vandaag de dag zijn er al heel wat ondernemingen die fietsleasing aanbieden aan hun werknemers. Ook de toekomst van de bedrijfsfiets ziet er positief uit. Elke onderneming heeft een eigen DNA, waardoor fietsleasing op heel wat verschillende manieren kan worden opgestart. Daarom biedt o2o via het digitaal platform een formule op maat voor elke onderneming: flexibel verlonen, cafetariaplan, budget-neutrale uitwerking, mobiliteitsbudget, …

Heb je interesse, maar nog geen idee wat fietsleasing inhoudt, download dan zeker de start-to-lease brochure van o2o. Deze gratis brochure geeft een duidelijk overzicht van de belangrijkste stappen die je neemt bij het organiseren van een fietsleaseplan. Het ideale document om kennis te maken met het concept fietsleasing en de impact op jouw onderneming.

Fietsvergoeding

Geef een fietsvergoeding aan jouw fietsende werknemers. De fietsvergoeding is vrijgesteld van inkomstenbelasting tot 0,24 euro per afgelegde km. Als een van jouw werknemers op 5 km van de onderneming woont en gemiddeld twee dagen per week van en naar het werk fietst, ontvangt deze op jaarbasis ongeveer 250 euro extra bovenop het loon. Een leuk en verantwoord extraatje voor zij die naar het werk fietsen.

Infrastructuur

Behalve de fietsvergoeding en lease fiets , is ook het optimaliseren van de fietsinfrastructuur een van de mogelijke goede voornemens. Zorg voor meer motivatie bij jouw werknemers door te investeren in een veilige fietsenstalling. Er zijn heel wat verschillende opties: van een stevig (overdekt) fietsenrek tot een meer uitgebreid systeem met toegangsbadges. Ook kleedruimtes en douches vallen bij de fietsende werknemers in de smaak. Alle kosten die worden gemaakt voor de inrichting van gemeenschappelijk vervoer en/of voor de aanmoediging van woon-werkverplaatsingen met de (elektrische) fiets en zijn voor 120% fiscaal aftrekbaar in plaats van de normale 100%.

Werknemerstevredenheid

Investeer in jouw mensen en zet volop in op werknemerstevredenheid. Gelukkige werknemers zijn belangrijk voor een onderneming: ze werken productiever, zijn minder ziek, zijn meer loyaal, … Organiseer bijvoorbeeld workshops rond fietsveiligheid of plan een Car-Free-Day. Werk met incentives zoals ‘welke afdeling fietst deze maand het meeste kilometers’ of zet elk jaar ‘de fietser van het jaar’ in de kijker met een kleine attentie. Dit zijn slechts enkele voorbeelden, maar er zijn natuurlijk nog tal van mogelijkheden om creatief met fietsmobiliteit aan de slag te gaan.

Kostenbewustheid

Bespaar in 2020 op een gezonde en maatschappelijke manier. Meer fietsers betekent minder wagens, dus ook minder kosten. Een lease fiets is sowieso goedkoper dan een bedrijfswagen: minder parkeerkosten, minder tankkaarten en een minder hoge maandelijkse bijdrage voor de werknemer. Met een lease fiets gaan alle kosten omlaag, zowel voor werknemer als werkgever.

Bronnen: www.vlaio.be en financien.belgium.be

Vond je dit artikel interessant?

retorische vraag

Wie weet heeft jouw netwerk er ook wat aan! Deel dit artikel en inspireer anderen met handige tips en advies rond duurzame mobiliteit.