fbpx

Fietsplezier verzekerd voor de collega’s van Marsh
13.11.2020

Terug naar fietsnieuws

Marsh maakt deel uit van de MMC-groep en behoort tot de absolute wereldtop op vlak van verzekeringsmakelaardij en risicobeheersing. “Het grote voordeel van fietsleasing is dat het je helpt om alle stress los te laten als je naar huis fietst. Iets wat in onze sector wel helpt, want de werkdruk bij onze medewerkers is best groot”. Kris Lefebure, Facilities Manager en Preventie adviseur bij Marsh BeLux, vertelt hoe fietsleasing een zeer waardevolle impact heeft op het bedrijf en al haar medewerkers.

Bedrijfsfiche

Activiteiten

Verzekeringsmakelaardij en risicoanalyse

Locatie

Brussel

Aantal werknemers

430

Start samenwerking met o2o

Juni 2019

Leestijd: 3 min

Te veel files, te weinig parking

“De eerste keer dat ik in aanraking kwam met het concept fietsleasing, was naar aanleiding van onze voorbereidingen voor het Brusselse Bedrijfsvervoersplan. Uit deze driejaarlijkse bevraging bleek dat de fiets in ons bedrijf heel wat groeipotentieel had. Ook gaven heel wat medewerkers te kennen dat ze nood hadden aan een alternatieve vorm van mobiliteit. We worden in Brussel geconfronteerd met een groot file- en parkingprobleem. Sommige collega’s parkeren hun wagen regelmatig in een blauwe zone in de buurt met alle praktische problemen vandien. Dergelijke situaties willen we in de toekomst zo veel mogelijk vermijden. Oa. het aanbieden van fietsleasing was dus een logische stap voor ons bedrijf”, vertelt Lefebure.

“De directie van Marsh besloot om snel en grondig werk te maken van fietsleasing. Ikzelf nam deel aan een opleidingsreeks rond mobiliteit in Brussel, waar verschillende gastsprekers en infosessies werden aangeboden. Hoe meer ik me verdiepte in de wereld van fietsleasing, hoe meer ik overtuigd was van de meerwaarde voor ons bedrijf. Onze internationale structuur en de complexiteit van de betrokken regelgeving zorgden er wel voor dat de uitwerking van alle juridische aspecten net iets complexer is. Maar het fietsplan dat o2o naar voor schoof speelde hier zeer mooi op in. De constructieve dynamiek, persoonlijke aanpak en juridische expertise zorgden ervoor dat we snel aan de implementatie konden beginnen.”

Veel méér dan enkel het fiscale voordeel

Een half jaar later organiseerden o2o en Marsh enkele infosessies en kwamen de eerste bestellingen binnen. “Het fiscale voordeel heeft natuurlijk veel medewerkers overtuigd, maar fietsleasing is méér dan dat”, gaat Lefebure verder. “Ook ik was een van de eerste medewerkers die een fiets bestelde. Ik was al langer geinteresseerd in een highspeed bakfiets. De combinatie van extra lichaamsbeweging én een praktisch fietsmodel waarmee je van alles kan vervoeren, is fantastisch. Dankzij onze samenwerking met o2o heb ik uiteindelijk de stap gezet. Een keuze die ik mij nog lang niet beklaagd heb, want nu besef ik meer dan ooit wat de positieve effecten zijn van zo’n bedrijfsfiets. Ik beweeg meer, voel me gezonder en ik ben vrij om te gaan en staan waar ik wil, ook in mijn privétijd. Een ander groot voordeel van fietsleasing is dat het je helpt alle stress los te laten als je naar huis fietst.”

Iedereen op de fiets!

“We bieden onze medewerkers twee mogelijkheden aan om een bedrijfsfiets te nemen”, aldus Kris Lefebure. “Enerzijds kan iedereen instappen in het klassieke systeem van flexibel verlonen waarbij de Marsh collega’s een fiets kunnen leasen via een bruto loonruil. Deze groep krijgt de volledige keuzevrijheid zodat iedereen echt een fiets op maat kan kiezen. Anderzijds bieden we ook aan onze werknemers die al een bedrijfswagen hebben, de mogelijkheid om er een fiets extra bij te nemen. Met deze dubbele formule  sluiten we niemand uit en geven we iedereen die wil fietsen, de kans om dit via het bedrijf te doen. Een formule waar we best trots op zijn”.

100% keuzevrijheid

“Vooral de vrijheid in de keuze van merk en fietshandelaar wordt bij onze medewerkers zeer gewaardeerd. Mijn fietshandelaar bijvoorbeeld, was nog niet aangesloten bij het netwerk van o2o toen we met het hele project van start gingen, nu wel. o2o regelde via mijn offerte een partnership met mijn fietshandelaar, waardoor ik mijn leasefiets bij hem kon bestellen. En ook voor hem was dat een goede zaak, want ik ben lang niet meer de enige die daar zijn of haar o2o fiets besteld heeft. En die keuzevrijheid vind ik fantastisch, want dat wil zeggen dat iedereen bij zijn of haar fietshandelaar om de hoek kan langsgaan. Winkelhieren, niet?” lacht Lefebure.

Fietsleasing voor jong én oud

Kris is zeer tevreden met het resultaat van dit project: “Fietsleasing heeft niet alleen een maatschappelijke meerwaarde, het helpt ons potentieel ook om nieuwe talenten te overtuigen om bij ons te komen werken. We hebben een ruime fietsparking, laadpunten voor e-bikes en de mogelijkheid om te douchen. Me zegt wel eens dat  jonge talenten dit verkiezen boven een bedrijfswagen. Maar wij stellen toch ook vast dat ook onze oudere werknemers enthousiast zijn. Zo is er zelfs iemand die nog drie jaar moet werken en toch nog een leasefiets besteld heeft. Het was even puzzelen, maar onze samenwerking met o2o kwam net op tijd. Nu kan ze vlak voor haar pensioen haar leasefiets nog overkopen aan een zeer scherpe prijs. Ook dat is leuk om te horen, een bedrijfsfiets kan een positieve impact hebben op het leven van elk van onze medewerkers”.

“Maar ook het bedrijf plukt de vruchten van de vele fietskilometers die alle fietsleasers afleggen”, aldus Kris Lefebure. “Ikzelf gebruik mijn bedrijfsauto nog zo weinig mogelijk. Met andere woorden: minder onderhoud, minder tankkosten en minder slijtage. Ik krijg bovendien een fietsvergoeding voor mijn woon-werkverkeer en verdien zo mjn fiets zelf voor een deel terug. En dat geldt voor velen van ons. De voordelen van fietsleasing zijn er dus voor iedereen!”

 

Met fietsleasing heeft In The Pocket een nieuw fiscaal voordeel op zak!

Lees meer
Terug naar fietsnieuws

Contacteer ons

koffie, thee of isotone sportdrank staan voor je klaar