fbpx

Fietsleasing-partnership TVH en o2o loopt op wieltjes
17.09.2020

Terug naar fietsnieuws

Sinds mei 2020 werd ook fietsleasing toegevoegd aan de lijst extralegale voordelen voor de Belgische medewerkers van TVH, wereldspeler op het vlak van heftrucks en industriële voertuigen, en onderdelen voor die machines. Het bedrijf sloeg onder de noemer ‘TVH Veloo’ de handen in elkaar met het Gentse o2o – een partnership dat, zelfs in coronatijden, voortreffelijke resultaten opleverde.

Bedrijfsfiche

Activiteiten

One-stop-shop voor heftrucks, hoogwerkers, verreikers, handling, schoonmaakmachines, landbouwtractoren

Locatie

Waregem

Aantal werknemers

+2000

Start samenwerking met o2o

mei 2020

Leestijd: 1 min

Al ruim vier maanden kunnen TVH’ers via hun werkgever een fiets leasen van maximum 8.000 euro, met onbeperkte fiets-, merk- en dealerkeuze. “Net omwille van die flexibiliteit zijn we met o2o in zee gegaan”, aldus Bram Lannoo, Fleet & Project Coordinator bij TVH. “o2o’s gebruiksvriendelijk digitaal platform zorgt ook voor een vlot verloop, zowel bij de aanvragers als bij HR.” 

TVH loopt warm voor de fiets

Dat TVH Veloo een succes is, mag blijken uit de eerste cijfers. Waar TVH en o2o initieel hoopten op 150 à 200 geleasede fietsen na één jaar, behaalden ze eind augustus al die doelstelling. “Op dit moment zitten we aan ruim 180 leasings”, concretiseert Bram Lannoo. “Zo’n 50% van de collega’s gaat voor een e-bike, 20% voor een speed pedelec en 30% voor een gewone fiets. De gemiddelde waarde van een geleasede e-bike is 3.185 euro.” 

Een gezond duwtje in de rug

Er was bij TVH voordien al grote belangstelling voor fietsleasing, maar mogelijk heeft het succes van TVH Veloo ook te maken met de coronacrisis. “Klopt, er lijkt meer aandacht te zijn voor buitenactiviteiten”, vertelt Bram Lannoo. “We zijn blij dat dat ook bij onze collega’s zo is, en dat de fietsleasing kan bijdragen aan gezonde gewoontes. Op die manier sluit TVH Veloo perfect aan bij ons TVH Nudge-programma, waarmee we medewerkers een gezond duwtje in de rug geven via allerlei initiatieven. Daarbovenop komt natuurlijk nog de bijdrage die dit project levert aan onze inspanningen op het vlak van duurzaamheid. Fijn dat we dergelijke resultaten kunnen delen, net nu de Week van de Mobiliteit van start gaat.” 

Waar TVH en o2o initieel hoopten op 150 à 200 geleasede fietsen na één jaar, behaalden ze eind augustus al die doelstelling. “Op dit moment zitten we aan ruim 180 leasings”, concretiseert Bram Lannoo.

Online fietsleasing opstarten

Initieel waren face-to-face infosessies gepland om medewerkers wegwijs te maken in alle opties van TVH Veloo en het o2o-platform. Maar door de coronacrisis was een andere werkwijze nodig. “Corona heeft niet alleen voor vertraging gezorgd, maar ook voor een andere aanpak”, legt Bram Lannoo uit. “o2o heeft namelijk zijn online Kick-off videozone, die al in de pijplijn zat, versneld gelanceerd. Zo waren alle nodige instructies digitaal voorhanden. Iedereen kan zelf via het o2o-platform een fietsleasing aangaan. De enige voorwaarden zijn dat je een contract van onbepaalde duur hebt en op jaarbasis minstens 20% van het woon-werkverkeer met de fiets aflegt.”
fietslease platform van o2o
Een persartikel gelanceerd door o2o klant THV op 17 september 2020 

 

 

TomTom kiest voor de snelste route naar zorgeloze fietsleasing

Lees meer
Terug naar fietsnieuws

Contacteer ons

koffie, thee of isotone sportdrank staan voor je klaar