fbpx
Terug naar fietsnieuws
Leestijd: 3 min

Fietsleasing, de perfecte saus op de frietjes van Agristo

Wie denkt aan frietjes, denkt aan België. Niet alleen qua reputatie, maar ook qua productie is ons land een wereldspeler bij uitstek. Agristo, producent van diepgevroren aardappelproducten met verschillende vestigingen in Vlaanderen, is één van de bedrijven die hiertoe bijdraagt. 

Bedrijfsfiche

Activiteiten

Voeding

Locatie

Harelbeke (HQ), Wielsbeke, Nazareth, Tilburg (NL), Dubai (Sales)

Aantal werknemers

1000

Start samenwerking met o2o

01/05/2019

De keuze voor o2o als partner voor fietsleasing

Een jaar geleden ging Agristo van start met het aanbieden van fietsleasing via o2o. “Als je vaststelt dat maar liefst 70% van je medewerkers op fietsafstand van het bedrijf woont, is het logisch dat je inzet op het aanbieden van fietsleasing”. o2o sprak met Brecht Vermeersch, Agristo’s Compensation & Benefits manager, over de impact van fietsleasing op haar medewerkers.

“Eigenlijk is de beslissing om te starten met fietsleasing op een zeer natuurlijke manier tot stand gekomen”, vertelt Vermeersch. “We hadden al enkele keren de vraag gekregen van onze werknemers en samen met de vakbonden werkten we reeds aan de uitbouw van het ‘well-being’ project. Nog voor de officiële start van onze fietsleasing, was iedereen eigenlijk al klaar om erin te vliegen”, lacht Vermeersch.

 “We hebben contact gehad met heel wat aanbieders van fietsleasing en het was o2o’s combinatie van flexibiliteit, innovatie, enthousiasme én ondersteuning die voor ons de doorslag heeft gegeven. Bovendien stelden we vast dat o2o heel wat positieve referenties had bij andere bedrijven, wat ons meteen ook extra vertrouwen gaf om hen als partner te kiezen.”

Fietsleasing in de praktijk

De samenwerking tussen o2o en Agristo verliep van bij het begin op een constructieve en transparante manier. “o2o kon een antwoord bieden op al onze vragen door met ons mee te denken en zich flexibel op te stellen. En dat is een belangrijk aspect, want wij wilden een product dat rekening houdt met de specifieke noden van ons bedrijf”, aldus Vermeersch.

 Agristo koos voor een 100% vrije fietskeuze van merk en fietstype en geeft haar werknemers zelfs nog een extra duwtje in de rug door een deel van het maandelijkse leasebedrag bij te leggen. “We zijn gestart met een veertigtal mensen. Een jaar later staat onze teller op 115 fietsen en elke maand komen er nog bij. We zijn dus zeer tevreden met het resultaat “, vertelt Vermeersch.

o2o fietsleasing bij Agristo

Lachende gezichten van de collega’s bij Agristo op hun o2o leasefietsen.

Het is leuk om te zien dat de fietspopulatie bij Agristo zeer gevarieerd is”, gaat Vermeersch verder. “Enerzijds ziet een deel van onze medewerkers de fietsrit naar het werk als een dagelijkse portie beweging, anderzijds hebben we ook enkele jonge werknemers met kinderen die hun wagen zeer bewust inruilden voor een elektrische bakfiets. Zij doen nu niet alleen hun woon-werkverkeer, maar ook al hun gezinsactiviteiten met de fiets. Het aanbieden van fietsleasing kan dus duidelijk meer betekenen dan enkel maar het flexibiliseren van loon. En daar zijn we fier op! Dergelijke situaties zijn een mooi voorbeeld van hoe we met ons ‘well-being’ beleid een meerwaarde kunnen betekenen in het leven van onze medewerkers, zowel tijdens als naast de werkuren.”

Fietsleasing biedt heel wat voordelen

“Fietsleasing is voor ons een belangrijke stap geweest in het uitbouwen van het algemene ‘well-being’ beleid: onze werknemers krijgen er een betere fysieke en mentale gezondheid van. Maar het is veel meer dan dat: fietsleasing is een waardevolle manier om een betere band met je werknemers op te bouwen, het is ook een tool om nieuwe talenten aan te trekken en het is een duurzame mobiliteitsoplossing”, klinkt het bij Agristo. 

Vermeersch is zeer enthousiast over het digitale o2o platform: “Een van de grote voordelen van onze samenwerking met o2o zijn de verschillende digitale tools. Niet alleen myo2o Fleet & HR zorgt voor een eenvoudige administratie op onze hr-afdeling, ook myo2o Biker zorgt ervoor dat al onze werknemers zelf zoveel mogelijk kunnen opvolgen en regelen. Het feit dat alle tools aan elkaar gekoppeld zijn zorgt er bovendien ook voor dat we weinig tijd verliezen en zeer efficiënt kunnen werken. De schrik voor extra administratief werk mag geïnteresseerde bedrijven dus zeker niet tegenhouden om met fietsleasing van start te gaan”.

Fietsleasing als stimulans voor betere fietsinfrastructuur

“Het succes van onze fietsleasing zorgde ervoor dat Agristo ook heel wat andere initiatieven heeft genomen. Qua fietsinfrastructuur zijn we mee met onze tijd: er werden nieuwe fietsenstallingen geïnstalleerd, lockers en laadsystemen voorzien en dankzij een goede samenwerking met het Agentschap Wegen en Verkeer werd er een nieuwe en veilige oversteekplaats voor fietsers aangelegd vlakbij de bedrijfssite in Wielsbeke”, vertelt Vermeersch. “Deze investering is waardevol voor iedereen, want hoe veiliger de fietsinfrastructuur, hoe meer mensen een leasefiets zullen overwegen.”

oversteekplaats Agristo

Agristo liet zelfs een veilige fietsoversteekplaats maken om medewerkers te stimuleren om met de fiets naar het werk te komen.

Een jaar na de start van het project komen er elke maand nog steeds nieuwe fietsers bij. Vermeersch is duidelijk: “Ik ben vooral blij dat al onze medewerkers tevreden zijn. Als we op deze manier kunnen blijven verder werken, geloof ik steevast dat onze groep fietsers elk jaar zal blijven groeien. En als bedrijf zullen we onze fietsers blijven ondersteunen. Er liggen heel wat ideeën op tafel om onze fietscultuur in de toekomst verder uit te bouwen”, besluit een enthousiaste Vermeersch.

Vond je dit artikel interessant?

retorische vraag

Wie weet heeft jouw netwerk er ook wat aan! Deel dit artikel en inspireer anderen met handige tips en advies rond duurzame mobiliteit.