fbpx
Terug naar fietsnieuws
27.02.2020 - Leestijd: 1 min

Fietsleasing voor de werknemers van Brussels Airport: met de fiets naar de luchthaven!

Brussels Airport Company trekt volop de kaart van duurzaamheid en alternatieve mobiliteit. “Ook bij onze werknemers willen we deze aanpak promoten: meer openbaar vervoer, groenere wagens én het aanbieden van fietsleasing”. Hannelies Slabbynck, Reward Manager bij Brussels Airport Company, vertelt over het succes van fietsleasing en de toekomstvisie van de grootste luchthaven van het land.

Bedrijfsfiche

Activiteiten

Transport

Locatie

Zaventem

Aantal werknemers

1000

Start samenwerking met o2o

2018

Waarom koos Brussels Airport Company voor o2o?

“De werknemers van Brussels Airport Company kunnen ondertussen al twee jaar lang kiezen voor fietsleasing“; vertelt Hannelies Slabbynck. Maar de eigenlijke start van het project situeert zich in 2017, toen we drie maanden lang een testproject rond alternatieve mobiliteit organiseerden. Onze werknemers konden niet alleen verschillende fietsen testen om hun woon-werk verkeer af te leggen, ook het openbaar vervoer en elektrische wagens konden uitgeprobeerd worden. Het project werd door iedereen zeer enthousiast onthaald. Daarom besloten we om meteen tot actie over te gaan”. “We deden een uitgebreid marktonderzoek en spraken met verschillende aanbieders van fietsleasing. O2o kwam er voor ons als beste uit: door een uitgebreid aanbod, een correcte prijszetting en een enthousiast team”, vertelt Slabbynck.

Fietsleasing voor de werknemers van Brussels Airport

o2o en Brussels Airport Company sloegen de handen in elkaar en werkten samen het fietsbeleid uit. Via de flextool van KPMG krijgen alle geïnteresseerde medewerkers de mogelijkheid om in te tekenen op een fietsleasing. “Om dit alles kracht bij te zetten, organiseerden we bij de lancering een testmoment in samenwerking met o2o waarop onze werknemers verschillende fietsen konden uitproberen. En met succes, want het eerste jaar van ons flexibel verloningsplan  kregen we maar liefst 53 aanvragen voor een fietsleasing binnen. Ook het jaar erna bleek de interesse bij onze werknemers nog altijd zeer groot. Ondertussen kiest bijna 10% van de werknemers van Brussels Airport voor fietsleasing. Hiermee zijn we natuurlijk zeer tevreden”, vertelt Slabbynck.

Toegankelijkheid voor fietsers verbeteren

“Steeds meer werknemers komen tegenwoordig met de fiets naar het werk. Toch beseffen we dat we alle factoren zullen moeten optimaliseren als we nóg meer mensen op de fiets willen krijgen”, vertelt Slabbynck. “Een betere toegankelijkheid van de luchthaven is dus cruciaal. Want enkel als er voldoende aantrekkelijke alternatieven zijn, kunnen we samen de auto laten staan. Daarom staan er nog heel wat veranderingen op de planning om het fietsen verder te stimuleren: we zullen onder meer kleedkamers en douchemogelijkheden voorzien, nieuwe fietsenstallingen installeren, nieuwe en veilige fietspaden aanleggen.”

Evaluatie na twee jaar fietsleasing

De balans na twee jaar fietsleasing is positief. De kwaliteit van de dienstverlening door o2o is de voorbije twee jaar ook enorm geëvolueerd. Het nieuwe digitale platform is nu helemaal op maat van ons bedrijf gebouwd. En ook gevoelsmatig zit het goed. Telkens wanneer we o2o contacteren, voel je meteen dat er een enthousiast team voor je klaar staat.
En dat maakt dat het na twee jaar nog altijd fijn samenwerken is!”

Vond je dit artikel interessant?

retorische vraag

Wie weet heeft jouw netwerk er ook wat aan! Deel dit artikel en inspireer anderen met handige tips en advies rond duurzame mobiliteit.