fbpx
Terug naar fietsnieuws
09.11.2020 - Bart De Groote - Leestijd: 2 min

Fietsen (naar het werk) in de winter? Een makkie met deze 5 tips!

Waar we in de zomer wel eens elk excuus durven gebruiken om voor de fiets te kiezen, is het enthousiasme bij vele fietsers en pendelaars in de winter minder groot. Wat is jouw excuus om je leasefiets niet(meer) te gebruiken? Wordt het te koud? Te donker? Te nat? Of heb je gewoon niet veel zin om op je fiets te kruipen? Laat het niet aan je hart komen en toon dat je een échte commuter bent. Wie waren ook alweer de dappersten der Galliërs? Exact!

De kleren maken de m/v/x

Het is inderdaad niet evident, aan je fietstocht beginnen wanneer de hemelsluizen opengaan. Maar hoeft dat echt een spelbreker te zijn voor een gezonde portie fietsplezier? Het is niet zo dat aanschuiven in de file plots leuk wordt als het regent. In Scandinavië weten ze het al langer, hoe meer je buiten kan zijn, hoe beter. Al jaren lang groeien alle kinderen op met de zegswijze ‘There’s no such thing as bad weather, only bad clothing’. En waarom ook niet? Er zijn heel wat praktische oplossingen voor handen: kwalitatieve winterjassen, regenbroeken, fluohesjes, helmcovers, handschoenen, enzovoort. Je hoeft dus niet noodzakelijk doorweekt en bezweet toe te komen op je bestemming.


   “Geen hele dag in een kletsnatte jeansbroek meer,

    dankzij een kwalitatieve regenbroek. Heerlijk!”

    Jan Seynnaeve, Customer support & orderprocessing

Zien en gezien worden

Gelukkig is het voor veel fietsers ondertussen al een no-brainer, maar we benadrukken met plezier nog eens dé belangrijkste tip voor de komende winterperiode: zorg dat je zelf goed de baan kan zien, én, dat je gezien wordt. Om optimaal te kunnen genieten van je fietstocht, raden we iedereen aan om te kiezen voor een kwalitatieve verlichtingset. Op die manier vermijd je putten op het fietspad, zie je ook alle andere weggebruikers en vermijd je ongevallen.

Ook gezien worden blijft on-ge-lo-fe-lijk belangrijk. Draag voldoende fluorescerende én reflecterende kledij. Hoe meer je hiermee rekening houdt, hoe groter de kans dat je gezien bent.

Sarah Facq    “Hoe langer ik kan fietsen, hoe beter.

     Een goede straffe fietslamp is voor mij dan ook heel belangrijk.

     Het is niet alleen veilig, maar zorgt er ook voor dat ik niet voor het donker thuis hoef te zijn 😉 “

    Sarah Facq, Communicatie & marketing verantwoordelijke

Fietsen tegen corona

Ramen en deuren voldoende openzetten, een beperkt aantal mensen in een afgesloten ruimte, … heel wat adviezen en maatregelen hebben te maken met de luchtkwaliteit. En laat dat nu net datgene zijn waar elke fietser in het voordeel is. Fietsen in de buitenlucht met af en toe een windvlaag, verhoogt niet alleen je immuunsysteem, het beperkt meteen ook het risico op besmetting. 

Altijd op de fiets, altijd fit en gezond

Elk voorjaar is het zover, het besef dat de winterkilo’s er misschien wel af mogen tegen dat de zomer voor de deur staat. Maar waarom laten we ons allemaal vangen aan het jojo-effect. Wie in de winter blijft fietsen, blijft fit en gezond, waardoor die hele inhaalbeweging in het voorjaar helemaal niet nodig is. Ook mentaal sta je sterker, want veel fietsen zorgt voor extra adrenaline, meer geluk en minder stress. Iets wat tijdens de donkere wintermaanden meer dan welkom is.

Sarah D'Hondt   “Zeker met een derde kindje op komst gaat een goede gezondheid boven alles.

    Voor mij is blijven fietsen dé manier hiertoe.”

     Sarah D’Hondt, Customer Success manager

Fietsen = quality time

Door de wereldwijde coronapandemie worden we dit jaar allemaal op de proef gesteld: beperkte contacten, beperkte activiteiten, meer telewerk en ja, zelfs een avondklok. Daarom moeten we meer profiteren van de dingen die we wél nog kunnen en mogen doen. In beperkte groep of alleen gaan fietsen? Laat ons vooral 100% genieten van dat fietsritje, al dan niet naar het werk: frisse lucht, lichaamsbeweging en geen files meer. Heerlijk, niet?

Vond je dit artikel interessant?

retorische vraag

Wie weet heeft jouw netwerk er ook wat aan! Deel dit artikel en inspireer anderen met handige tips en advies rond duurzame mobiliteit.