fbpx

Mythe ontkracht: fietsen met een e-bike is niet valsspelen

Terug naar fietsnieuws

Veel fietsers hebben nog altijd het beeld dat fietsen met een elektrische fiets valsspelen is en het gezondheidseffect van het fietsen wegneemt. Niets is minder waar, zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Bristol.

Leestijd: 1 min

Fietsen met een E-bike heeft wel degelijk dezelfde voordelen als fietsen zonder motor. Het grote voordeel van een E-bike is dat het mensen langer, verder en over heuvels laat fietsen wat ze zonder de ondersteuning niet zouden kunnen. Enkel maar voordelen!

Lees hieronder meer omtrent het onderzoek

De NIHR-gefinancierde onderzoeksstudie, PEDAL genaamd, stelde 18 mensen met type 2 diabetes in staat om een elektrische fiets enkele maanden lang te proberen. De deelnemers werden in het algemeen fitter, en een aantal mensen verloren zelf gewicht – in sommige gevallen enkele kilo’s. Daarnaast waren de deelnemers zo positief over de ervaring en de voordelen dat ze aan het eind van het onderzoek een E-bike kochten.

Bekijk hieronder de video gemaakt door de Universiteit van Bristol, waarin ze uitleggen hoe de elektrische fietsen het leven van de deelnemers veranderde.

 

Bronnen:
www.becycled.be
www.medicalxpress.com

Vond je dit artikel interessant?

Wie weet heeft jouw netwerk er ook wat aan! Deel dit artikel en inspireer anderen met handige tips en advies rond duurzame mobiliteit.

Terug naar fietsnieuws

Contacteer ons

koffie, thee of isotone sportdrank staan voor je klaar