fbpx
Terug naar fietsnieuws
19.10.2020 - Leestijd: 2 min

Een speed pedelec leasen via je bedrijf, iets voor jou?

Bij o2o zien we dat een steeds groeiende groep van pendelaars voor de populaire speed pedelec kiest. Wie zijn ze, wat doen ze ze en wat drijft hen? We sommen voor jou de drie belangrijkste motivaties op van onze snelste o2o fietsers.

Ter opfrissing: Speed pedelecs zijn ebikes die elektrisch ondersteunen tot een maximumsnelheid van 45km/u.

Vaker op tijd op het werk

Snelheid en stiptheid zijn zonder twijfel de grootste voordelen van het gebruik van een speed pedelec. Twee jaar lang werkte o2o mee aan het 365SNEL project waarin uitgebreid onderzoek werd gedaan naar de rol van de speed pedelec in het verkeer. Uit de onderzoeksresultaten bleek dat de grootste motivator om met een speed pedelec te rijden ‘snelheid’ is. Uit het onderzoek blijkt dat de gemiddelde cruise snelheid van een speed pedelec ligt tussen de 30 en 35 km/u, met pieken tot 45 km/u. De testfietsers haalden zelden de topsnelheid, maar dat bleek na het testproject onbelangrijk, want ze kunnen wel veel beter inschatten wanneer ze precies op het werk zouden toekomen. <br>Byebye files!

“Met de auto vertrek ik om kwart voor 6 en kom ik om 6u05 op mijn werk aan. Ik zou natuurlijk veel liever om 7 uur beginnen, maar dat vergt met de auto anderhalf uur. En precies dat maakt voor mij de speed pedelec interessant”

Testrijder 365SNEL, afstand woon-werkverkeer: 18 km.

Meer beweging

Een tweede grote motivatie voor speed pedelec fietsers is het mooie evenwicht tussen lichaam en geest. Je kan genieten van de buitenlucht en je hebt geen druk meer om na het werk nog eens te gaan sporten. Bovendien ben je als bestuurder van een speed pedelec meer gefocust door de hogere snelheden. Je denkt minder na over het werk tijdens het trappen en zo kom je zowel ‘s ochtends op het werk als ‘s avonds thuis met een fris hoofd aan. Handig toch?

Wim Janin“Het herontdekken van nieuwe routes en fietspaden geeft me opnieuw het vrijheidsgevoel van toen ik met mijn motor reed. Maar nu zonder het lawaai en de vervuiling uiteraard. Ik rij vaak een langere mooiere route i.p.v. de kortste weg. Je hoort en ruikt alles waar je voorbij fietst. Onderweg zijn met een speed pedelec is veel leuker dan de afgesloten doos van een auto waarin je je kan verplaatsen. Het dagelijks buiten zijn, het actief zijn, dat werkt enorm verslavend.”

Wim Janin, Director Digital Innovation at o2o

Goedkoper dan een wagen

Minder geld uitgeven aan een wagen? Dat kan, want op tal van vlakken is een speed pedelec goedkoper dan een wagen. De prijs van een oplaadbeurt is te verwaarlozen met de prijs van een tankbeurt, de verzekering is een pak goedkoper en ook voor het onderhoud spreken we over een andere prijsklasse. En de files? Daar doen we met een speed pedelec niet meer aan mee! De prijzen van een speed pedelec mogen dan wel schommelen tussen de 3000 en 7000 euro, voor wie op regelmatige basis de speed pedelec gebruikt, is het nog altijd veel goedkoper om te investeren in een fiets dan in een wagen. Zeker wanneer je via je bedrijf gebruik kan maken van fietsleasing en alle bijhorende fiscale voordelen. Heb je een bedrijfswagen maar wil je die wat vaker aan de kant laten staan? Dan kan je hier bovenop ook een fiets leasen!

Lease een speed pedelec via jouw bedrijf!

Een deftige speed pedelec kost al snel tussen de 6000 en 8000 euro, een forse investering voor velen. Niet getreurd! De voordelen zijn er niet alleen voor speed pedelec gebruikers. Ook jouw werkgever kan tal van voordelen ervaren:

  • (speed  pedelec) fietsers zijn meer op tijd
  • (speed pedelec) fietsers zijn gezonder, ervaren minder stress en zijn gemiddeld 2 dagen minder ziek per jaar
  • (speed pedelec) fietsers rijden minder kilometers met de (bedrijfs)wagen

Wil jij ook graag fietsleasing introduceren in jouw organisatie? Neem dan snel contact op met o2o!

Vond je dit artikel interessant?

retorische vraag

Wie weet heeft jouw netwerk er ook wat aan! Deel dit artikel en inspireer anderen met handige tips en advies rond duurzame mobiliteit.