fbpx

DSV Belgium en o2o promoten intern de bedrijfsfiets met pilootproject 'Commute By Bike'

Terug naar fietsnieuws

DSV Belgium wil fietsen naar het werk aantrekkelijk maken voor haar werknemers. Het bedrijf startte hiervoor samen met o2o een pilootproject op onder de naam ‘Commute By Bike’.

Bedrijfsfiche

Activiteiten

Global transport and solutions

Locatie

Wereldwijd, 9 vestiginigen in België

Aantal werknemers

530

Start samenwerking met o2o

April 2018

Leestijd: 1 min

DSV is een Deense logistieke groep. De Belgische vestiging stelt momenteel ongeveer 215 mensen te werk. Toen DSV Belgium in 2018 het plan aanvatte om zoveel mogelijk werknemers op de fiets te krijgen, vond het bedrijf in o2o de ideale bondgenoot. Ze startten het pilootproject ‘Commute by bike’ op en promoten hiermee samen de voordelen van de bedrijfsfiets bij de werknemers van DSV.

‘Commute By Bike’ zet de fiscale voordelen in de schijnwerpers en belicht ook de praktische voordelen van fietsleasing via het werk. Denk maar aan onderhoud, pechbijstand en diefstalverzekering. Daarnaast wordt ook de vrije fietskeuze naar voor geschoven als belangrijk benefit. Want een belangrijke voorwaarde om plezier te beleven aan fietsen, is natuurlijk dat je een fiets kan kiezen die bij je past.

Via o2o kunnen de werknemers van DSV Belgium bij eender welke fietsenhandelaar een fiets naar wens uitkiezen. Het aanbod is oneindig en de voorkeuren variëren sterk afhankelijk van het profiel van de werknemer: van racefiets tot bakfiets. Zodra de keuze gemaakt is, ontvangt de werknemer een simulatie van het maandelijkse huurbedrag voor een periode van 36 maand. De medewerker keurt dit goed en vervolgens wordt de fiets besteld en geleverd bij de werknemer thuis.

Maar liefst 26 medewerkers werkten mee aan het pilootproject. Intussen is de pilootfase afgerond en wordt het fietslease project uitgerold over alle Belgische vestigingen.

Vond je dit artikel interessant?

Wie weet heeft jouw netwerk er ook wat aan! Deel dit artikel en inspireer anderen met handige tips en advies rond duurzame mobiliteit.

Terug naar fietsnieuws

Contacteer ons

koffie, thee of isotone sportdrank staan voor je klaar