fbpx
Terug naar fietsnieuws
Leestijd: 2 min

Fietsleasing populair in het cafetariaplan van AG Insurance

“De interesse is overweldigend! Niet alleen de eigen personeelsdienst, maar ook de werknemers en vakbonden waren vragende partij. Het aanbieden van een bedrijfsfiets in het cafetariaplan was écht wel een goede keuze”. Aline Tignon en Magali Bogaert vertellen waarom het voor AG Insurance een logische stap was om met fietsleasing van start te gaan.

Bedrijfsfiche

Activiteiten

Verzekeringen

Locatie

Internationaal

Aantal werknemers

4400

Start samenwerking met o2o

01/01/2019

Focus op de gezondheid van de werknemers

AG Insurance is een van de meest bekende verzekeraars in België en marktleider wat betreft het aantal groepsverzekeringen. “Als je een grote onderneming bent, is de gezondheid van de werknemers cruciaal. Zo organiseren we projecten rond yoga, gezonde voeding en stimuleren we zoveel mogelijk werknemers om meer te bewegen. Sinds kort is het ook mogelijk om te kiezen voor fietsleasing in het cafetariaplan van AG Insurance; een mooie aanvulling op onze andere activiteiten”, vertelt Magali Bogaert, Fleet Manager bij AG Insurance.

Fietsleasing in het cafetariaplan van AG Insurance

“In 2017 zijn we gestart met ons cafetariaplan. Fietsleasing behoorde op dat moment nog niet tot de mogelijkheden. Pas vanaf het tweede jaar konden onze medewerkers kiezen voor een bedrijfsfiets. Toch waren we toen al bezig met het voorbereidende werk. AG Insurance lanceerde een RFP (Request for Proposal) en na een grondige analyse van de verschillende offertes kozen we voor o2o”, aldus Aline Tignon, Compensation & Benefits Project Manager. “Bovendien biedt fietsleasing ook een antwoord op het mobiliteitsprobleem en de files.

De automatisering brengt gemoedsrust

“o2o company bike lease gaf reeds van in het begin een professionele indruk”, zegt Tignon. “Vooral de fiscale expertise maakte indruk. Terwijl ons interne softwaresysteem Unbox gelinkt werd aan de Fleet & HR tool van o2o, werkten we een concreet stappenplan voor onze medewerkers uit. Op die manier werden zij uitgebreid geïnformeerd en wist iedereen hoe alles in zijn werk zou gaan.”

“De start van het project was meteen een succes. Alleen al tijdens de eerste drie maand waren er ruim 70 werknemers die een aanvraag indienden. We hadden wel zoiets verwacht, maar het is altijd fijn om te zien dat dit ook werkelijkheid wordt”, aldus Bogaert. AG Insurance koos voor een budgetneutrale uitwerking met een volledige keuzevrijheid voor de werknemers. De verzekering nam het bedrijf logischerwijs voor eigen rekening.

“De klassieke elektrische fietsen zijn bij ons het meest in trek. Toch zijn er ook heel wat racefietsen. Blijkbaar hebben we veel sportievelingen bij AG Insurance”, lacht Bogaert. “We hebben uiteraard ook werknemers die enkel fietsen als het mooi weer is, maar het valt op dat er toch veel door weer en wind gaan.”

“Het feit dat het volledige proces geautomatiseerd verloopt, geeft ons als onderneming de nodige gemoedsrust. Met bijna 200 fietsen hebben we toch al een vrij grote fietsvloot. Net daarom is het belangrijk dat al deze dossiers zeer vlot verwerkt kunnen worden. De Fleet & HR tool van o2o is dus een ideaal instrument voor onze voltallige personeelsdienst. Er zijn altijd wel enkele speciale gevallen die iets meer aandacht nodig hebben, maar de overgrote meerderheid van onze fietsen zijn dankzij het digitaal o2o platform eenvoudig en efficiënt verwerkt geweest.”

Op naar de toekomst

“Het aanbieden van fietsleasing in het cafetariaplan is iets wat AG Insurance alleen maar ten goede komt. We zijn nu al zeer tevreden met het aantal fietsers, maar zien ook nog veel potentieel”, aldus Bogaert. “We zijn klaar voor een groenere toekomst. En onze fietsende werknemers ook!”

Lees meer ervaringen op de nieuwspagina van o2o bij de rubriek succesverhalen.

Voor meer informatie over AG Insurance, surf naar www.aginsurance.be.

Vond je dit artikel interessant?

retorische vraag

Wie weet heeft jouw netwerk er ook wat aan! Deel dit artikel en inspireer anderen met handige tips en advies rond duurzame mobiliteit.