Fietsleasing voor bedrijven

De budgetneutrale route naar een toekomstbestendig loonpakket.

Play movie
Mensen-op-leasefiets-en-cards-voordelen-fietsleasing-voor-werkgevers

Voordelen van
fietsleasing voor werkgevers

Ontdek hier de voordelen van fietsleasing voor werkgevers

Waarom kiezen voor o2o?

Net als meer dan 1.300 andere bedrijven kiezen voor de meest ontzorgende fietsleasepartner in België? Da’s tekenen voor:

 • Onze in-house ontwikkelde tools die administratie tot een absoluut minimum herleiden én bovendien ook naadloos integreren met de meeste payroll en flexible reward systemen.

  Ontdek onze partners >
 • Experten die met veel enthousiasme een fietsplan op maat opstellen, addenda aanleveren en je ondersteunen bij de loonruilberekening.
 • Kwalitatieve testevents, toegang tot een testvloot en een knallende kick-off sessie.

Hoe werkt fietsleasing voor bedrijven?

Neem contact op met onze experts

Overweeg je om fietsleasing te introduceren als werkgever, maar heb je nog vragen? Onze experts geven je graag vrijblijvend extra info en advies.

Contacteer ons >

Aangepast fietsplan en fietsbeleid

Bij o2o Bicycle Leasing pakken we ontzorging grondig aan. Daarom leveren we je een fietsbeleidtemplate aan, voorzien we de addenda voor de arbeidscontracten en helpen we bij het opstellen van een aangepast fietsplan.

Gratis kick-off en testevents

Werknemers enthousiast maken voor fietsleasing? Tijdens onze knallende kick-off sessies verkennen we alle voordelen van fietsleasing. Op onze gratis testevents kunnen werknemers niet alleen fietsen testen, maar ook onze experts raadplegen en zelfs hun leasefiets ter plaatse bestellen.

Volg je fietsvloot eenvoudig op

Met onze Fleet & HR-tool hoef je je niet in het zweet te trappen. Met slechts één muisklik kan je offertes goedkeuren, budgetcontroles uitvoeren en testevents aanvragen. De tool integreert naadloos met de myo2o Biker-tool, waar werknemers zelf hun leaseprijs berekenen en hun leasefiets bestellen. En dan zijn er nog de integraties met cafetariaplannen en flexpartners!

Ontdek onze partners >

Onze klanten

We zijn trots dat deze klanten deel uitmaken van ons peloton!
Trap fietsleasing vlot op gang met o2o Bicycle Leasing

Genieten van alle voordelen van fietsleasing zonder administratieve rompslomp? Met o2o Bicycle Leasing wordt het gegarandeerd een vlotte rit!

Fietsleasing aanbieden

FAQs

Wat kost fietsleasing mij als werkgever?

Voor jou als werkgever is fietsleasing budgetneutraal. Dat wil zeggen dat je als werkgever niets hoeft te betalen voor de leasefiets van je werknemer. Hoe dat komt? Doordat fietsleasing 100% fiscaal aftrekbaar is. Niet verbazend dus dat fietsleasing een vaak gekozen manier is om het loon te optimaliseren.

Check het rekenvoorbeeld in onze whitepaper >

Bovendien is fietsleasing ook fiscaal voordelig voor je werknemers, een win-win dus! Wil je je werknemers toch wat tegemoetkomen? Dan kan je een nettobijdrage leveren en zo je team nog meer motiveren en ondersteunen om te kiezen voor de fiets.

Is fietsleasing een onderdeel van een cafetariaplan of andere flexibele verloningspakketten?

Je kan fietsleasing zeker opnemen als onderdeel van het cafetariaplan of flexibel verloningspakket. Meer nog: o2o Bicycle Leasing biedt koppelingen en integraties aan met de meeste cafetariaplannen en aanbieders van flexibele verloningsplannen. Zo ontzorgen we je maximaal door de payroll en het bestelproces te vereenvoudigen.

Is er een minimum aantal werknemers vereist om fietsleasing op te zetten?

Je kan fietsleasing met o2o Bicycle Leasing opstarten als je bedrijf minstens 10 werknemers in dienst heeft. Hoeveel werknemers uiteindelijk een fiets leasen, is niet van belang bij de opstart van fietsleasing: wij hanteren geen minimumafname. Hoewel wij natuurlijk het liefst zoveel mogelijk werknemers op de fiets zien. 😉

Bezorgt fietsleasing mij veel extra administratie?

Fietsleasing bezorgt je amper extra administratie. Toch als je samenwerkt met o2o Bicycle Leasing, want wij ontzorgen je zoveel mogelijk. Hoe we dat doen? Door:

 • Het uitwerken van een fietsbeleid op maat van jouw bedrijf.
 • Het opstellen van het addendum aan het arbeidscontract voor werknemers.
 • De ondersteuning bij de loonruilberekening van de leasefietsen.
 • Verregaande integratietools die jouw leven makkelijker maken.
 • Kick-off events en testevents bij jou ter plaatse te organiseren.
 • De begeleiding van onze onboardingspecialisten.

Wat als de samenwerking met de werknemer stopt voordat het leasecontract afloopt?

Als een werknemer het bedrijf verlaat, heeft die twee opties.

 • Een eerste optie is dat je werknemer de fiets overneemt aan de overnameprijs die op dat moment geldt.
 • Optie twee is dat de werknemer de fiets teruggeeft en een verbrekingsvergoeding aan o2o Bicycle Leasing betaalt.

Meer weten? In ons Helpcenter geven we meer uitleg.

Hoe financieren mijn werknemers hun leasefiets?

Er zijn heel wat manieren om een leasefiets te financieren. De meest bekende manier is de brutoloonruil, maar daarnaast zijn er verschillende opties op basis van de sector waarin je werknemers tewerkgesteld zijn:

 • Eindejaarspremie (13de maand)
 • Inruilen van vakantiedagen
 • Bonussen
 • Vakantiegeld
 • Inruilen van je fietsvergoeding

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Je antwoord niet gevonden in onze FAQ?

In ons Helpcenter vind je nog meer vragen en antwoorden. Blijft het antwoord op je vraag uit na een bezoekje aan ons Helpcenter? Neem dan contact op met onze experts.

Helpcenter

Fietsnieuws

Fietsleasing in het cafetariaplan: hoe werkt dat?

Fietsleasing als populair extralegaal voordeel opnemen in je cafetariaplan? Dat kan supereenvoudig! Hoe je dat doet, leggen we uit in deze blog.

Lighthouse springt vlot op de trappers met o2o fietsleasing

Reno Van Impe, People Ops Coordinator, legt in onderstaande video uit waarom ze bij Lighthouse zo enthousiast zijn over o2o fietsleasing.

Wat is fietsleasing?

Wat is fietsleasing nu precies? En hoe werkt het? In deze blog leggen we je het allemaal glashelder uit!

Neem contact op

Heb je vragen over fietsleasing? Contacteer ons gerust telefonisch of via mail. Zit je met twijfels over het opstarten van fietsleasing? Boek een meeting in met onze experts, zij wijzen je de weg!