BLOG: blijf op de hoogte

Interessante weetjes over fietsen en o2o

terug

Types fietsen – tips om je fiets te kiezen

 

Volgende fietstypes vind je terug in het assortiment van o2o. Deze helpen je in jouw keuze van je droomfiets.

Trekking

Deze allround/hybride-fietsen nodigen je uit om dagelijks en in alle weersomstandigheden met je blitse ride door de straten te cruisen. Volgende opties zijn hier veelal terug te vinden: spatborden, verlichting, bagagerek,… Sloten zijn op alle fietsen voorzien. Als deze niet vermeld zijn op de foto, worden deze door o2o gemonteerd.

Deze klasse is onverdeeld in comfort en sport. Dit heeft voornamelijk betrekking op de zithouding. De “sport” heeft een meer voorovergebogen zithouding met minder luchtweerstand tot gevolg. De “comfort” heeft een meer rechtop zithouding, zodat je heel comfortabel door de omgeving kan cruisen naar je bestemming.

Urban

Urban-fietsen zijn gemaakt voor de stad, met veelal een moderne en hippe uitstraling. Typische opties zijn…

  • … dikkere banden om vlot over kasseien en tramsporen te rijden.
  • … naafdynamo om altijd een werkende verlichting te hebben.
  • … een rek vooraan om je laptop of zwemgerief mee te nemen naar de Blaarmeersen.
  • … riemaandrijving en naafversnelling voor weinig onderhoud, een strakke en hippe uitstraling en een robuste fiets te hebben.

Retro

Deze type fietsen kunnen zowel van het type trekking, of fitness of andere zijn. Wat hen retro maakt is hun uitstraling. Typische kenmerken zijn een bruin of lederen zadel en handvatten of een old-school-framelook. Let op, deze fietsen hebben een retro uitstraling maar zijn technisch helemaal van deze tijd!

Fitness

Met deze fietsen knal je door de stad en het platteland. Dit zijn racefietsen met een recht stuur en iets dikkere banden. Nog steeds sportieve banden, maar iets dikker dan de tubes op een rasechte racefiets.
Iets meer comfort dus, met nog steeds de lichtheid en aerodynamische zithouding van een racefiets.

Race

Dit segment hoeft geen betoog. Snelheid is al wat telt. Om het gewicht tot een minimum te beperken, zijn de frames dikwijls van carbon. Met een goede racefiets maak je indruk, zowel op de baan, als op het terras ;-).

Bakfiets

Beleef een nieuwe vorm van vrijheid doordat je steeds laadruimte op je fiets hebt. Je kan er mee naar de winkel, je kinderen vervoeren en zelfs 7 bakken bier tot bij je vrienden brengen. De moduleerbare bakfietsen van o2o hebben een lichte opbouw en sportieve inborst, waardoor je gemakkelijk 25 km/uur haalt. Echter ook elektrisch te verkrijgen. Zo kan je je koffer niet vol genoeg stampen.

Plooifiets

Een goede plooifiets is handig! Citytrips, weinig stallingplaats in huis, in combinatie met openbaar vervoer, of het laatste stukje file met de fiets, zijn enkele redenen om er een in huis te halen. Opstappen en wegwezen is waar het bij deze fietsen om draait.