BLOG: blijf op de hoogte

Interessante weetjes over fietsen en o2o

terug

Fiscale voordelen bij fietsleasing via o2o

Om de wegen te ontlasten en het restje zuurstof in onze lucht te beschermen, moedigt de overheid verplaatsingen per fiets aan.

Ze doet dit door fiscale voordelen toe te kennen aan bedrijven die hun werknemers aanmoedigen om met de fiets naar het werk te komen. Ook de werknemers die met de fiets naar het werk komen en een bijdrage leveren via hun brutoloon genieten van fiscale voordelen.

Hieronder een kort overzicht:

Bedrijven

  • Bedrijven kunnen alle kosten die fietsgerelateerd zijn minstens 100% van hun belastbare winst aftrekken. Aankoopkosten zoals fietsaankoop of douche-installaties zijn zelfs 120% fiscaal aftrekbaar.
  • Op het voordeel alle aard hoef je als werkgever geen patronale RSZ te betalen.

Deze voordelen kan je doorgeven als bedrijf aan je werknemers. Hierdoor kan je als bedrijf een budgetneutrale bijdrage leveren aan je werknemer: je kan je werknemers mee ondersteunen in de aanschaf van een fiets, zonder dat het een reële kost is voor je bedrijf. De unieke fiscale formule van o2o rekent dit voordeel per fiets en werknemer uit. Hierdoor kan je je werknemers een vrije fietskeuze garanderen, en toch geen extra kosten hebben. Contacteer ons en we helpen je met veel plezier met de concrete uitwerking hiervan.

Werknemers

  • Indien je de fiets regelmatig voor woon-werkverkeer gebruikt, is de bijdrage van de werknemer via het brutoloon of de dertiende maand …
    • … vrijgesteld van bedrijfsvoorheffing
    • vrijgesteld van RSZ

Dankzij deze voordelen bespaar je minstens 40% t.o.v. particuliere aankoop of lease. In het geval je werkgever een budgetneutrale bijdrage levert, bespaar je zelfs tot 60%.
Hierdoor heb je toegang tot fietsen in een hogere prijsklasse, zoals e-bikes en bakfietsen.

Indien je verdere vragen hebt, klik dan hier en we helpen je graag verder!