BLOG: blijf op de hoogte

Interessante weetjes over fietsen en o2o

terug

5 redenen om te fietsen naar het werk

Het is zomer, hierdoor gaan mensen vaker met de fiets naar het werk. Het heeft dan alleen maar voordelen.

Toch zijn er nog te veel mensen die kiezen voor de wagen, ook al valt de afstand mee.

Hieronder zetten we alvast de 5 voornaamste voordelen van het fietsen op een rij !

 

 

 

1. Fiets voorbij de file

Een ongeval, wegenwerken,… Met de auto kan je nooit zeker zijn wanneer je aankomt op je werk. Dit alleen al zorgt voor de nodige stress, nog voor je dag goed begonnen is.

Laat staan dat je tijdens een mooie zomerdag in die snikhete wagen zit, kijkend naar die voorbijrijdende fietsers, die ondertussen nog een mooi kleurtje opdoen en sneller aan de aperitief kunnen beginnen !

 

2.  Fiets je zorgen weg 

Een gezonde geest in een gezond lichaam is geen fabeltje. Als je met je fiets gaat werken, zal je met een ‘fris hoofd’ aan je dag kunnen beginnen.

Onderzoek heeft uitgewezen dat elke dag een half uurtje bewegen ervoor zorgt dat je minder vermoeid bent en meer energie krijgt.

Bovendien helpt fietsen depressieve gevoelens tegen te gaan.

 

3.  Verbrand calorieën in plaats van brandstof 

Zelfs als je in een rustig tempo van 16 kilometer per uur naar het werk fietst, verbruik je – afhankelijk van je gewicht – zo’n 240 à 280 calorieën per uur.

Ideaal als je wat kilootjes kwijt wil, of simpelweg zonder schuldgevoel wil genieten van een glas wijn, of een lekker aperitiefhapje, of een stukje taart …

 

4.  Je slaapt er beter van 

In deze prestatiegerichte maatschappij die heel wat stress met zich meebrengt, is het vaak moeilijk om ‘s avonds te ontspannen en makkelijk de slaap te vatten.

Nu blijkt dat fittere mensen beter de slaap kunnen vatten. Naar het werk fietsen zorgt ervoor dat je fitter zal worden en dus ook de slaapkwaliteit verhoogd.

Hierdoor kan je de volgende dag fris aanvatten !

 

5. De wagen kost geld, fietsen brengt je geld op 

De steeds stijgende brandstofprijzen, onderhoud van je wagen, verzekering,… het is duidelijk dat een auto alleen maar een flinke hap uit jouw budget neemt.

Het verplaatsen met de wagen kost dus beduidend meer dan de verplaatsing met de fiets. Met fietsen kan je eveneens geld verdienen, door de fietsvergoeding die nu vaker door een werkgever aangeboden wordt.

Naast de fietsvergoeding, bieden ook veel werkgevers bedrijfsfietsen via leasingformule aan.

Hierdoor kan je jouw droomfiets aanschaffen en zorgeloos rondfietsen. Bij o2o leasing kan je namelijk genieten van een 7/7, 24/24 dépannageservice.

Win – win !

 

Ook zin om met de fiets te gaan werken?

Of benieuwd naar de verdere voordelen van fietsleasing via o2o?

Neem alvast een kijkje op onze website www.o2o.be 

 

(Wes, 28/07/2019) 
Bronnen:
afbeelding : www.cowboy.com
www.becycled.be
www.weassistyou.com